Bodega Band har lenge vært Låfte's mest tradisjonsrike storband, som teksten nedenfor kan fortelle. Imidlertid har aktiviteten de siste årene møtt på en rekke skjær i farvannet, og flere forsøk på å holde bandet i drift har vist seg å grunnstøte. Derfor vedtok Låfte's generalforsamling i desember 1998 å foreløpig legge Bodega Bands drift på is, inntil forholdene for ny drift er til stede. Likevel vil vi gjerne belyse Bodega Bands mangslungne historie, og lar teksten nedenfor stå som den har stått de siste årene.
I Universitetsavisa 17/99 finner du en artikkel om Bodega Band i forbindelse med at det er 70 år siden bandet ble stiftet.
BB fra 1936 kjente ikke sine forgjengere, men tok det samme navnet fordi det stod BB på trommene! Selv fem lange krigsår klarte ikke å få navnet i glemmeboken. BB har vel alltid levd i kryssningspunktet mellom de musikalske interessene i studentmiljøet, det vil si behovet for dansemusikk, musikk til revyene, forsterkning i Studentorkesteret og spilling på byen for å tjene litt ekstra. Motivering i massevis, og kanskje for mye for noen.
BB med blant andre P.A.M. Melbye og Einar Vårdal-Lunde hadde en meget aktiv periode på slutten av trettitallet. Det ble avholdt konserter og dansejobber over hele Sør-Norge. Etter krigen oppstod et nytt BB, men fortsatt som combo danseband. Ragnvald Sexe (piano, bass, arr.) la ned mye arbeid både som leder og arrangør. På Klubbaften i '48-49 kunne orkesteret mønstre opptil 12-13 mann.
BB med stor besetning hadde hittil hørt til unntakene, men mot slutten av femtitallet kan vi øyne en fast storbandbesetning på 16-17 mann med standardlåter fra Basie og Ellington på repertoaret. Med dette startet BB sin storbandkarriere som bandet er mest kjent for.
Utover 60-tallet var musikalsk sterke ledere som Jostein Gjersvik og senere Sture Hedløv med på å bygge opp interessen og forståelsen for hvordan storband virkelig skulle låte. Parallelt ble det bygd opp et notearkiv med storbandrepertoar som til i dag har vokst til over 500 titler! Dette arkivet er i dag et felleseie mellom BB og de to andre storbandene på Musikerlåfte': S. Möller Storband og Kjellerbandet.
Omveltningene i studentmiljøet på slutten av sekstitallet hadde få direkte virkninger på BB. Men kombinasjonen av liten utskifting i rekkene, proffesjonell instruksjon med Knut Lauritzen fra 72-81, oppblomstringen av flere storband på Låfte' og stor produksjon ga et definitivt brudd med danseorkestertradisjonen. Til gjengjeld førte dette tiåret til tre LP-utgivelser, flere radio- og TV-program, en rekke mellomfag i musikk og besøk av storbandstjerner som Clark Terry og Thad Jones.
Fra 1981 tok utviklingen en ny retning, med redusert besetning (13 mann) og Jarle Førde som leder. Med egne komposisjoner inspirert særlig av Carla Bley og Charles Mingus har bandet på ny vist sin evne til å ligge i fronten av den musikalske storbandtradisjonen, ikke minst takket være førsteklasses musikere fra jazzlinjen ved Sør-Trøndelag Musikk-konservatorium. I jubileumsåret 1986 sto den 56-årige institusjonen Bodega Band overfor nye musikalske utfordringer med Jan Magne Førde som leder. I forbindelse med jubileet ble LP nummer fire, "Vol. IV", utgitt.
På begynnelsen av nittitallet var pianisten Vigleik Storaas musikalsk leder og bandets faste komponist/arrangør. Den første CD-utgivelsen "....en flik av" kom i 1993.
Avsnittet er hentet fritt etter "Vår egen lille verden" av Idar Lind og Gunnar Strøm (1985)
Per Husby, pianist i Oslo
Roar Arntzen, adm.dir. Sintef
Helge, Jarle og Jan Magne Førde,
musikere fra «Brass-brør»
Georg Hagen, professor Inst. for mat.tekn. og
elektrokjemi
Ove Stokstad, grafiker
Jan Pål Inderberg, musiker og
1.amanuensis v. Musikkonservatoriet
Carl Haakon Waadeland, univ.lektor
Musikkonservatoriet
Per Uddu, lektor, dir. Olavsfestdagene
Jan Tro, amanuensis, Inst. for teleteknikk
Asbjørn Krokstad, emeritus, Institutt for
teleteknikk
Bjørn Alterhaug, musiker
Eirik Lie, musiker, bl.a Naboens Rockeband
Tor Ramstad, prof., Inst. for teleteknikk
Tore Engstrøm, planlegger ved
rådmannens fagstab, kultur.
Vigleik Storås, musiker
Knut Wedøe, oljeingeniør i
Stavanger
Jostein Gjersvik, siv.ing. i dag pensjonist.
Sakset fra Universitetsavisa 17/99